Archief

Noorderzondag 25 augustus 2019

Books 4 life  staat op zondag 25 augustus in het Noorderpantsoen aan de Leliesingel tijdens het evenement Noorderzondag. Plattegrond:FlyerA5maps!-locatie. Je kan gratis boeken uitzoeken. Je mag een kleine financiële donatie doen maar dat is niet verplicht. We zijn er van 13.00 tot 18.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Engelse romans en thrillers gezocht
21 mei 2019

We zijn op zoek naar Engelse romans en thrillers om onze verkoop collectie aan te vullen. Heeft u nog boeken die u niet meer leest dan kunt u overwegen aan ons te doneren. Onze opbrengsten gaan naar de goede doelen.

Nieuwe bestuursleden gezocht
3 april 2019

De functie van voorzitter staat open voor nieuwe invulling. Voor vrijblijvende informatie en contact kan je een mail sturen naar: groningen@books4life.nl.

Voorzitter vacature


Verkoop oude kinderboeken

Van maandag 1 april t/m zaterdag 13 april hebben we een speciale tafel ingericht in onze winkel. We verkopen dan oude- en antiquarische kinderboeken.


Boekenmarkt in Plus supermarkt maandag 25 maart 2019

We staan ook dit jaar weer in de Plus Supermarkt aan de Vechtstraat in de Rivierenbuurt, ten zuiden van het NS hoofdstation. Op maandag 25 maart bent u welkom om onze boeken te bekijken en te kopen. Een boek kost 1 euro. Dit alles voor het goede doel. We zijn aanwezig van 14.00 tot 20.00.


Stemmen op Goede Doelen 11 t/m 25 februari 2019

Dit jaar is het weer mogelijk om mee te beslissen welke kleinschalige goede doelen een donatie van Books 4 Life Groningen zullen ontvangen. Elk doel zal een bedrag ontvangen volgens een verdeelsleutel, afhankelijk van het aantal stemmen van onze vrijwilligers en klanten. Momenteel zijn er vier geselecteerde stichtingen:
Stichting Eboo, Stichting Elnura, Stichting Futuro en Stichting Move.
Vanaf 11 februari kun je stemmen in onze winkel in het winkelcentrum Paddepoel wanneer je een aankoop hebt gedaan.
Op 11 februari zullen wij namelijk ook vier berichten plaatsen of Facebook, één per goed doel. Je kunt dan stemmen door een bericht te liken of te delen. Beide tellen als één punt.
Je kunt in de winkel of op Facebook stemmen tot en met 25 februari. De uitkomst zal vervolgens zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.


Winterwelvaart, 21, 22 en 23 december 2018


Noorderzondag 2 september 2018


Books 4 life  staat op zondag 2 september in het Noorderpantsoen tijdens het evenement Noorderzondag. Je kan gratis boeken uitzoeken. Je mag een kleine financiële donatie doen maar dat is niet verplicht. We staan aan de Leliesingel van 13.00 tot 18.00.

 

 

 

 


Spannende Boeken Weken 2018

Van 6 juni t/m 24 juni zijn er weer de Spannende Boeken Weken. Bij Books 4 Life krijg je bij aankoop van elke thriller een kans op het winnen van een boekenbon van 10 euro.


Plusmarkt maandag 28 mei

Books4life Groningen staat weer in de Plusmarkt aan de Vechtstraat. Op maandag 28 mei van 14.00 – 20.00 kun je boeken bij ons kopen. De boeken kosten 1 euro per stuk.


Toespraak Wilhelmina

Regelmatig vallen er (meer of minder) bijzondere papieren uit een boek in ons magazijn.
Zo ook onderstaand geschrift, een doorslag op zeer dun papier van een toespraak van Koningin Wilhelmina, gehouden op 20 maart 1941 via Radio Oranje.
De brief is een voorbeeld van een verschijnsel dat in de oorlog op grote schaal voorkwam: mensen die naar Radio Oranje luisterden stenografeerden wat zij hoorden, typten de toespraken van de koningin uit en deelden zo veel mogelijk kopieën daarvan uit onder vrienden.
Het is een authentieke toespraak, en ook het afschrift is authentiek. Er zijn duizenden van dit soort kopieën in omloop geweest, die nog in dezelfde grote aantallen in archieven bewaard zijn gebleven.


 


Books 4 Life Groningen doneert mooie bedragen

Op woensdag 25 april reikte Jan Zeelig,, algemeen bestuurslid van Stichting Books 4 Life Groningen, cheques  uit aan twee prachtige goede doelen.

donaties 2018

 

 

 

 

 

 

De donaties gingen naar het Humanitasproject  Smakelijk Lezen, dat via scholing laaggeletterden weer wil laten meedoen in de samenleving en daardoor groei, geluk en gezondheid wil realiseren en het Bem-Bakery project in Malawi. Voor dit project met het doel kinderarbeid te bestrijden en onderwijs te bevorderen is de stichting People2People gestart met een bakkerij, hetgeen als vorm van vraaggestuurde, duurzame en kleinschalige ontwikkelingssamenwerking een vernieuwend initiatief is. Beide stichtingen ontvingen het mooie bedrag van € 4543,00Stichting Books 4 Life zamelt, via de verkoop van tweedehands boeken, geld in voor armoedebestrijding en bevordering van mensenrechten, stimuleert hergebruik van boeken en toont haar maatschappelijke betrokkenheid door zinvol vrijwilligerswerk aan te bieden.
Alle boeken worden verkregen uit donaties.
De medewerkers bij Books 4 Life zetten zich in op vrijwillige basis.
Ook Amnesty International en OxfamNovib ontvangen jaarlijks een donatie van Books 4 Life.
De winkel bevindt zich in winkelcentrum Paddepoel.


5 mei Bevrijdingsfestival Stadspark

Books 4 Life is aanwezig met een stand op het Bevrijdingsfestival 5 mei in het Stadspark.
BOEKENMARKT
Locatie: Weide Wereld bij de Taaltent
Tijd: 13.00 – 19.00
Bevrijdingsfestival


Green Office zet duurzaam Groningen op de kaartDe Green Office Groningen heeft een kaart gemaakt met alle duurzame winkels, restaurants, en
groene initiatieven in Groningen. De Green Office Groningen is een organisatie van de Rijksuniversiteit Groningen waarin studenten en medewerkers samenwerken om duurzaamheid te promoten en de RUG
duurzamer te maken. Met de kaart wil de Green Office aan studenten, medewerkers en stadjers
laten zien waar je terecht kunt voor duurzame producten, biologisch eten, en groene initiatieven.
De kaart is in het Engels zodat ook internationale studenten en medewerkers de locaties
kunnen vinden.
Sustainable City Map Green Office Groningen: voorkant kaart


 

Comité van Aanbeveling Books 4 Life
Informatie over het Comité van Aanbeveling van Books 4 Life vind je hier: Comité van Aanbeveling


Geef een boekenbon cadeau!

Books 4 Life verkoopt nu ook boekenbonnen. Ze zijn per euro te besteden. Een boekenbon kost 10 euro.


Books 4 Life 1 jaar in Paddepoel

 

 

 

 

 

 

 


meer berichten