Meer berichten

SPANNENDE BOEKEN WEKEN 9 t/m 25 juni 2017

Onze Spannende Boeken Weken Actie:
De boekenbon mag je, als je ‘m wint, geheel vrij besteden aan boeken van je keuze bij Books 4 Life Groningen.
Er worden twee boekenbonnen verloot.
De actie duurt tot 25 juni!
Op 26 juni krijgen de winnaars persoonlijk bericht.

 

 


BOEKENMARKT BEVRIJDINGSFESTIVAL VRIJDAG 5 MEI 2017
We staan op het Bevrijdingsfestival vrijdag 5 mei in het Stadspark van 13.00-19.30.
Locatie: bij de Weide Wereld, naast de vijver en Ni Hao


DONATIES JAAROPBRENGST 2016 UITGEREIKT
Op donderdag 13 april zijn de donaties  2016 uitgereikt aan stichting IMC Weekendschool Groningen en stichting Booksteps Oeganda.
Inge van der Veen en Elisa Kapetanovic van IMC weekendschool gaven een mooi relaas over de positieve invloed die de weekendschool op je leven kan hebben.
Joke en Leen Timmer vertelden over het moeilijke leven in Oeganda na zoveel jaren oorlog. Maar ook, dat de bibliotheken die ze er hebben gesticht en nog opzetten, ontzettend belangrijk zijn voor de toekomst van alle schooljeugd.
Lilian Zielstra, Gronings stadsdichter, reikte de cheques uit.
De verdeling van de gelden zijn tot stand gekomen aan de hand van de voorkeurstemmen , die onze klanten konden uitbrengen op één van de twee doelen.

De jaaropbrengst van 2016 werd mede mogelijk gemaakt door steun, in verschillende vormen, van de PLUSmarkt aan de Vechtstraat, Antiquariaat Berger en de Vries, Stefan Nieuwenhuis, Appie en Connie Werkman van schip de Jade, Visser Vastgoed in Sappemeer en bakkerij van Esch in winkelcentrum Paddepoel. Allen hartelijk dank!


BRIEF OVERHANDIGD AAN MULTATULI MUSEUM

Zaterdag 11 maart overhandigde Marianne Wijnhold, bestuursvoorzitter van Books 4 Life Groningen, de brief van de weduwe Eduard Douwes Dekker aan Klaartje Groot (links op de foto), conservator van het Multatuli Museum Amsterdam.
Gaia van Bruggen (geheel rechts), biograaf van Mimi Hamminck Schepel (de weduwe Douwes Dekker) benadrukte nog eens de bijzonderheid van de gevonden brief. Mimi was al 40 jaar slechtziend en schreef zelf nooit meer brieven. Maar deze, aan de heer Grit, dus wel, in haar laatste levensjaar.GOUDEN VONDST

De vondst in onze winkel van de brief van de weduwe Eduard Douwes Dekker, Mimi Hamminck Schepel, aan Jac Grit, waarin zij de heer Grit bedankt voor zijn belangstelling en haar echtgenoot, Multatuli, aanprijst als “……want hij was groot en goed en zijn streven altijd edel”, heeft veel belangstelling geoogst. Er komt nog maar zelden iets nieuws tevoorschijn in relatie tot Multatuli. Dus het was een bijzondere vondst.
Zaterdag 11 maart, om 13 uur,  komt Klaartje Groot, conservator van het Multatuli Museum in Amsterdam, de brief persoonlijk ophalen bij Books 4 Life in Paddepoel.Stemmen voor de goede doelen
Zoals bekend, wordt de helft van het beschikbare budget van Books 4 Life gedoneerd aan Amnesty International en aan het project tegen kinderhuwelijken van Oxfam Novib.
De andere helft gaat naar twee kleinere projecten, één lokaal en één elders in de wereld.
Dit jaar hebben onze vrijwilligers gekozen voor “Booksteps”, een project dat voorziet in schoolbibliotheken in door oorlog getroffen en nu in wederopbouw zijnde gebieden in Oeganda, en IMC Weekendschool Groningen, dat deel uitmaakt van een landelijke organisatie die kinderen uit achterstandswijken een extra kans op onderwijs en ontwikkeling biedt.
Dankzij de gulle gaven en aankoop van vele boeken door onze klanten kunnen we elk jaar dit budget weer opbouwen. Zoals ieder jaar kunnen daarom alle klanten van Books 4 Life hun stem uitbrengen op het project dat volgens hun het geld het meest nodig heeft. Beide organisaties krijgen een deel van het budget, maar het project met de meeste stemmen krijgt ook het meeste geld.
Kom dus naar de winkel in Paddepoel en stem op het project van je voorkeur.
Daar vind je ook alle informatie over de beide organisaties.
Kinderhuwelijken
Vanaf januari heeft Stichting Books 4 Life zich voor 5 jaar met haar donaties aan Oxfam Novib verbonden aan het project tegen kinderhuwelijken.
1 van de 3 meisjes in ontwikkelingslanden trouwt voordat ze 18 is.
Ze hebben daardoor weinig kans zich volledig te ontwikkelen en effectief bij te dragen aan het
welzijn van hun families en gemeenschappen.
Met dit project wil Oxfam Novib omstandigheden creëren voor jongeren, vooral meisjes,
waarin ze zelf kunnen beslissen of en wanneer ze trouwen en hoeveel kinderen ze willen krijgen.

Oudere berichten